субота, 29. новембар 2014.

Greske u vezi lepote koje verovatno i vi pravite!

Koža lica

Neredovno pranje i čišćenje lica. Lice biste, bez ikakvih izgovora, trebali temeljno da  čistite svake večeri pre spavanja. U suprotnom, otvarate bakterijama, nečistoćama i prirodnoj masnoći lica put da vam zapuše pore i uzrokuju probleme sa aknama, dehidracijom lica i lošim tenom.
Kopanje po licu. Bez obzira imali mitiser ili bilo kakvo oštećenje na licu, nemojte kopati po tome. Kopkanjem po licu možete samo pogoršati stvari i inficirati oštećenje, što će na kraju dovesti do još većeg i izražajnijeg ožiljka.
Uvođenje nekoliko novih proizvoda odjednom. Ako počnete da koristite nekoliko novih proizvoda u isto vreme, možete dobiti kontaktni dermatitis odnosno crvenilo nalik alergijskoj reakciji kože. Uvodite nove proizvode jedan po jedan, kako biste bili sigurni da nijedan neće izazvati nikave probleme.
Ne koristite zaštitu od sunca. Mnogi izbegavaju zaštitu od sunca zbog straha od začepljenja pora, ali ukoliko nabavite proizvod bez ulja i koristite ga na pravi način, nećete imati nikakvih problema. U protivnom, dovodite sebe u opasnost od melanoma, ali i od preuranjenih bora.
Ne vodite računa o vratu i grudima. Kao što negujete lice tako biste trebali da negujete i kožu vrata i grudi. Ukoliko koristite anti age proizvode, nanosite ih i na ove delove, kako biste izbegli razliku u kasnijim godinama koja će biti i više nego očigledna.
Izbegavanje anti age proizvoda. Možda mislite da ste previše mladi za korišćenje anti age proizvoda, ali sa njima biste trebali da počnete već u dvadesetim godinama. Skladno vašim godinama, koristite proizvode za prve znakove starenja i ne zaboravite ih koristite i na vratu, grudima i rukama.


Šminka

Korišćenje podloge koja vam ne odgovara. Osim što morate voditi računa o nijansi, vodite računa i o tome da koristite podlogu koja vam ne zatvara pore i koja dozvoljava vašoj koži da diše. Ako osećate da vas podloga lagano zateže, verovatno je previše agresivna za vašu kožu.
Uvijanje trepavica odmah nakon nanošenja maskare. Ukoliko koristite uvijač za trepavice dok su one još vlažne od maskare, stvarate mogućnost za čupanje trepavica koje će se neminovno zalepiti za uvijač. Trepavice uvijajte ili pre nanošenja maskare, ili tek kad je maskara u potpunosti suva.
Preterano korišćenje vodootporne maskare. Vodootpornu maskaru ne biste trebali da koristite apsolutno svakog dana jer ona sadrži manje hidratantnih sastojaka od obične maskare. Osim toga, mnogo teže se skida pa ćete lakše oštetiti i počupati trepavice prilikom čišćenja lica.
Ne korisitite balzam za usne. Ako koristite redovno ruževe i sjajeve za usne, velika je verovatnoća da jednostavno zaboravljate da koristite balzam. Ruževi i sjajevi koliko god hranjivih sastojaka sadržali, nikada neće moći da zamene balzam koji najbolje neguje vaše usne, a posebno zimi kada vrlo lako ispucaju.
Preterano čupanje obrva. Možda patite za super elegantnim tankim obrvama, ali cilj bi trebao da vam bude da obrve uokviruju vaše lice i da izgledaju prirodno. Mnoge žene toliko preteruju sa čupanjem da one na nekim delovima više jednostavno nikad ne rastu, a onda do kraja života morate 'stvarati' ispunjenije i prirodnije obrve olovkom. To je poslednja stvar koju želite.
Iscrtavanje unutrašnje strane kapka. Ovakav način šminkanja biste trebale da izbegavate ili da ga eventualno primenjujete u posebnim prilikama. Razlog za to je taj što make up proizvodi imaju brojne sastojke koji doslovno ulaze u vaše oko i koji mogu začepiti pore i izazvati brojne infekcije i alergijske reakcije. 
Deljenje šminke. Samo zato što ste s nekim super bliski, ne znači da biste s tom osobom trebali da delite svoje proizvode jer svaki put kada podelite sa nekime maskaru, ajlajner ili olovku za oči, delite i bakterije te osobe, a što je izloženost bakterijama veći, tako je i verovatnoća od infekcije. 


Kosa

Samostalno posvetljivanje kose. Želite li ombre ili jednostavno svetliju kosu, idite u frizerski salon, i to provereni. Ukoliko vam boja kose ispadne mnogo svetlija od one koje ste hteli, nikako nemojte da koristite još jedno pakovanje boje jer biste lako mogli da završite sa spaljenom kosom koja će doslovno ispadati i lomiti se. Svakako izbegavajte korišćenje blanša kod kuće.
Korišćenje pogrešnih gumica za kosu. Najgori neprijatelji kose su one gumice koje su povezane metalnim delom i najobičnije gumice kojima vaša mama pakuje zimnicu. Takvim gumicama ćete kada krenete da ih skidate počupati pola kose, a polovinu izlomiti. Birajte gumice bez ikakvih metalnih delova.
Nošenje uvek istog repa. Vezujete li uvek isti rep, na istoj visini, stvarate mogućnost da na delu na kojem ga vezujete, oštetite kosu. Nosite rep na različitim delovima glave kako biste ravnomerno opteretili kosu.
Preterano zatezanje kose. Prejakim vezanjem kose možete oslabiti koren kose, pojačati opadanje, a da ne govorimo o nepodnošljivim glavoboljama. Nosite opuštenije frizure, a ne one koje vam vezanjem momentalno pružaju face lifting.
Ne koristite proizvode za zaštitu od toplote. Ovakvi proizvodi nisu izmišljeni samo kako bi vam izvukli novac, već oni zaista hrane, neguju i štite vašu kosu prilikom upotrebe pegle, figara, vrućih viklera ili fena. Koristite ih redovno.
Raščešljavanje mokre kose gustom četkom. Mokru kosu najbolje je nežno raščešljati širokim češljem, a kako biste izbegli pucanje i kosu što manje oštetili, raščešljajte ju dok je na njoj još nanesena maska za kosu ili balzam, a tek je nakon toga isperite.

Izvor-Cosmopolitan Srbija

Нема коментара:

Постави коментар